Протиепідемічні заходи в колегіумі

Протиепідемічні заходи в колегіумі

Попередження поширення інфекційних захворювань у колегіумі та посилення контролю за дотриманням діючого санітарно-гігієнічного та протиепідемічного законодавства, проведення відповідних запоб

Управління освіти Житомирської міської ради
Житомирський міський колегіум

НАКАЗ

від 23.02.2018 р.   №

Про посилення контролю за дотриманням

санітарно-гігієнічних вимог та забезпечення

протиепідемічних заходів у колегіумі

На виконання наказу  управління освіти Житомирської міської ради від 21.02.2018 р. № 77 «Про посилення контролю за дотриманням санітарно-гігієнічних вимог та забезпечення протиепідемічних заходів у закладах освіти міста», керуючись ст..20,30 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», ст.11 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», ст.6 Закону України «Про охорону дитинства» та з метою посилення контролю за дотриманням діючого санітарно-гігієнічного та протиепідемічного законодавства, проведення відповідних запобіжних протиепідемічних заходів у колегіумі

НАКАЗУЮ:

1. Класним керівникам 1-11 класів:

1.1. Постійно контролювати дотримання  санітарно-гігієнічних  вимог до  утримання навчальних приміщень  та обладнання, особистої гігієни дітей в  умовах ускладнення епідемічної ситуації.

1.2. Приймати дітей на навчання після перенесеного захворювання виключно за наявності довідки від лікаря з висновком щодо можливості відвідування організованого колективу.

2. Медичним працівникам Крижанівській Д.В, Пасенюк Г.І:

2.1. Контролювати своєчасне та повне  проходження працівниками колегіуму обов'язкових медичних оглядів, наявність особових медичних книжок усіх працівників.

2.2. Контролювати дотримання в усіх приміщеннях санітарно-дезінфекційного режиму, наявність постійного запасу миючих та дезінфекційних засобів.

2.3. Проводити за потреби огляди дітей щодо виявлення у них ознак захворювань.

2.4. У разі виявлення ознак інфекційної хвороби здійснювати заходи щодо ізоляції хворих дітей та спостереження за дітьми, які були в контакті з інфекційними хворими, проводити протиепідемічні заходи в порядку встановленому МОЗ України.

2.5. Забезпечити виконання відповідних заходів у разі загострення епідситуації в колегіумі.

2.6. Активізувати санітарно-просвітницьку роботу серед дітей, батьків та працівників щодо попередження інфекційних захворювань.

2.7. Контролювати дотриманням вимог повітряно-теплового режиму в колегіумі.

2.8. Контролювати дотримання вимог щодо прийомки, зберігання продуктів харчування та продовольчої сировини, технології приготування страв.

2.9. Контролювати дотримання працівниками харчоблоку правил особистої гігієни, порядку заміни та зберігання спецодягу, наявність в місцях для миття рук мила, антисептика, індивідуальних рушників;

3.Заступнику директора з господарської роботи Пшеничному В.І. забезпечити виконання вимог регламенту обслуговування фільтрів для очистки води.

4.Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступника директора з навчально-виховної роботи Висовень О.В.

Директор колегіуму                                                 Н. Г. Полівода

 

Управління освіти Житомирської міської ради
Житомирський міський колегіум

НАКАЗ

від 23.02.2018р.   №

Про проведення

санітарно-протиепідемічних

заходів у колегіумі

На виконання наказу  управління освіти Житомирської міської ради від 21.02.2018 р. №79 «Про проведення санітарно-протиепідемічних заходів у закладах освіти» та з метою попередження поширення інфекційних захворювань у колегіумі

НАКАЗУЮ:

1. Медичним працівникам Крижанівській Д.В., Пасенюк Г.І.:

1.1. У разі виникнення гострих кишкових діарейних інфекцій організувати і провести наступні санітарно - протиепідемічні заходи:

1.1.1.Скласти список контактних і встановити за ними медичне спостереження протягом 7 діб від дня госпіталізації останнього хворого.

1.1.2. Проводити активне виявлення хворих шляхом опитування дітей упродовж дня в разі  їх звернення у медичний кабінет.

1.1.3. Виявлених хворих негайно ізолювати та, повідомивши батьків, госпіталізувати в інфекційне відділення комунальної установи «Центральна дитяча міська лікарня».

1.1.4. В осередку захворювання (класах, кабінетах, медичному пункті їдальні) провести заключну дезінфекцію не пізніше 3-х годин із застосуванням дезінфекційних засобів.

1.2.   Посилити контроль за якістю проведенням поточної дезінфекції.

1.3. Постійно контролювати:

1.3.1. Дотримання санітарних правил і норм, технології приготування страв (салати заправляти маслом безпосередньо перед видачею, смажену рибу, котлети    перед    видачею    притушувати    в    жарочній    шафі,    закінчувати приготування солодких страв за 2 год. до видачі та інше).

1.3.2. Умови зберігання продуктів харчування та продовольчої сировини відповідно до санітарних норм і правил.

1.3.3. Наявність в їдальні достатньої кількості розділкового та прибирального інвентарю, його маркування і використання за призначенням.

1.3.4. Якісне, своєчасне прибирання приміщень із застосуванням дезінфекційних засобів.

1.3.5. Терміни проходження обов'язкового профілактичного медичного огляду працівниками їдальні.

1.3.6. Органіувати та провести з учнями колегіуму роз'яснювальну роботу   на тему: «Шляхи зараження, прояви та профілактика гострих кишкових діарейних інфекцій»

2.ФОП Гурніцькій Т.В. спільно з медичними працівниками колегіуму у разі ускладнення епідемічної ситуації (появі 3-х і більше хворих упродовж одного інкубаційного періоду - 7 днів):

2.1. Вилучити  з  ужитку  підозрілі  продукти,  блюда чи їхні  залишки і направити проби з них на експертизу  в Житомирський міськрайонний відділ ДУ «ЖОЛЦ МОЗ України».

2.2. Виявити й усунути причини, що обумовили інфікування їжі і розмноження в ній збудників.

2.3. Провести позачергове бактеріологічне обстеження працівників кухні

2.4. Провести позачергове бактеріологічне дослідження питної води.

2.5. Забезпечити дітей кип’яченою питною водою, дотримання питного режиму.

2.6. Провести генеральне прибирання харчоблоку та залу їдальні із застосуванням дезінфекційних засобів.

2.7. Організувати миття столового посуду відповідно до вимог керівних документів - в трьох ваннах з обов'язковим кип’ятінням протягом 15 хвилин або використанням одноразового посуду.

2.8. Забезпечити у їдальні дотримання санітарно-гігієнічних норм і правил під час первинної обробки харчових продуктів, приготуванні, тимчасовому зберіганні та видачі їжі.

2.9. Розмістити на інформаційному стенді пам’ятку про ротавірусну інфекцію з метою інформування батьків.

3.Контроль за виконанням даного наказу покласти на заступника директора з навчально-виховної роботи Висовень О.В.

Директор колегіуму                                           Н. Г. Полівода

 

Навігація